Jeg har prøvd alt av produkter

Jeg har blogget om Rosacea siden jeg selv fikk bekreftet via biopsi at det var den hudlidelsen jeg har. Det var i 2005 at jeg fikk dette bekreftet og siden har mange tydd til nettet for å spørre meg om råd og veiledning.

Jeg har jo kun mine erfaringer og er ingen ekspert utover at jeg selv lever med hudlidelsen. På et tidspunkt var bloggen min trinegrung.no lest av ufattelig mange mennesker og jeg har ikke tall på hvor mange som har tatt kontakt for at jeg skal teste deres produkter.

Er det en ting jeg har erfart er det at dette styres ikke fra utsiden med produkter. Det er overflatebehandling og kan bare gjøre en del av jobben. Det jeg har erfart er at det er viktig med kostholdet og ikke minst fagfolk som kan jobben sin.

IMG_4090.JPG

Uansett hvilke produkter jeg prøvde endret ikke de det faktum at nesen min vokste seg større og større. Den kunne på en dårlig dag bidra med 4 til 5 kviselignende utvekster og var skikkelig vond. På en god dag var det røde ikke så hissig men hevelsen vedvarte.

Type 3: Phymatøs rosacea

En sjelden type Rosacea som er vanligst hos menn. Kjennetegnes av fet hud ved kinn, nese og panne. Kan ubehandlet med tid føre til forstørret nese (såkalt rhinophym).

Som nevnt hadde jeg fått påvist Grad 3 av Rosacea og ingen produkter kunne bidra til å få hevelsen ned. Kun medisiner klarte den biten.