Slik fikk jeg rosacea

Dette innlegget vil det være delte meninger om, men uansett er det min opplevelse av når hudlidelsen slo ut i full blomst for min del.

I 2000 sklei jeg på isen og brakk foten. Jeg opererte inn en stålplate som jeg går med den dag i dag. Såret der de opererte ville ikke gro og jeg ble satt på kraftig antibiotikakur. Såret grodde ikke, kuren vedvarte i hele 2 måneder , og lite ante jeg hva det gjorde med tarmfloraen min.

I samme periode ble jeg gravid og hele systemet mitt innvending fikk nok en form for sjokk. Mye for en kropp og skulle håndtere på en og samme tid. Etter to måneder på antibiotika slo jeg i bordet og var tydelig på at noe måtte være galt i såret og da fant de en liten tråd (suturbit) i såret. Den ble fjernet og vips så grodde såret.

Påfølgende vår fikk jeg kraftig bjørkeallergi og nesen min begynte å bli rødere og rødere. Utveksten var der ikke den gang, men endringene begynte. Hva en kunne gjort annerledes den gangen vet jeg jo ikke, og jeg skylder ikke dette på noen, men dette ga meg tydlige indikasjoner på at denne henger sammen med tarmene.